In vino veritas: adevarul despre cursurile de sommelier din Bucuresti

Cursurile de somelieri din Bucuresti nu sunt destinate oricui, ele sunt destinate oricui doreste sa devina un artist. Adevarul este ca arta in cauza nu este legata de pictura sau muzica, ci este vorba de arta vinului. Vinul si servirea vinului se studiaza in mod profesionist doar la un curs de somelier, care in Bucuresti beneficiaza de o baza didactica optima si de traineri multiplu premiati national si international.

Vinurile fac parte din viata multor persoane si, prin asocierile excelente cu preparatele culinare, capata o importanta deosebita. Viticultura se afla inca incetatenita ca activitate integrata in activitatile gospodaresti, dar de multe ori nivelul de calitate al vinului produs de localnici este unul modest. Pentru mediul HO.RE.CA. in mod special, un somelier se ocupa de recomandarea de vinuri si de servirea vinurilor intr-un mod impecabil, intr-un mod care celebreaza cu adevarat vinul.

Articol recomandat:  Ce este important din prospectul medicamentului pentru somn Dormax!

Ce se intampla pe durata de desfasurare a cursului de somelier?

Adevarul este ca aceste cursuri nu sunt intensive, nu obosesc sau sa produce neplacere, dar nici nu sunt plictisitoare. Un curs de somelier este de recomandat daca are destule ore si daca el cuprinde partea teoretica, partea practica si, bineinteles, partea de testare a activitatilor nou dobandite, este bine structurat. In Bucuresti, acest curs de somelier va fi intotdeauna disponibil si pentru cei care au cunostinte legate de vin, si pentru cei care au preferat mai degraba berea si ulterior au realizat ca vinul este o bautura mult mai curata si mai parfumata.

Articol recomandat:  Citate despre oameni

curs sommelier

In cadrul unui curs de somelier, cursantii vor dobandi abilitati de:

  • Asociere a preparatelor culinare cu diferite soiuri de vin. Vinul rosu se asorteaza la  carnea rosie, si vinul alb la peste si carne de pasare; lucrurile sunt pline de nuante aici, pentru a potenta atat gustul mancarii cat si savoarea vinului
  • Promovarea ofertei de vinuri si alte bauturi conexe vinului  – Cabernet, Malbec, Merlot, Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Blanc, Riesling, Sauvignon Blanc si altele
  • Efectuarea servirii impecabile a clientilor – un curs de sommelier din Bucuresti arata cum se tine cont de temperatura  de servire, de paharele cu picior, de calitatea vinului (vin de masa, vin de calitate superioara, vin de origine controlata)
  • Comunicarea la locul de munca si de aplicare a normelor de SSM si PSI. Pentru ca accidentele legate de elementele de sticla sa nu se intample sau, daca se intampla, sa aiba un impact minimizat
Articol recomandat:  Escape room-ul este jocul de strategie preferat de bucuresteni

Adevarul iese la iveala: ce urmeaza dupa absolvirea din Bucuresti a cursurilor de somelieri?

Pentru ca trainerii sunt unii de exceptie, iar programul este unul care acopera toate aspectele importante, viitorilor somelieri li se va schimba viata in bine; vor face ceea ce le place, vor reprezenta vinul si vor fi detinatorii secretelor lui, vor cunoaste prosperitatea si vor duce o viata interesanta in care starea de bine este permanenta si satisfactia profesionala se simte. Iar starea aceasta de betie profesionala va dura permanent.