Vaccinul impotriva CANCERULUI elimina tumorile la soareci!

Activarea celulelor T in tumorile a eliminat metastaze chiar si la distanta la soareci, au descoperit cercetatorii de la Stanford. Pacientii cu limfom sunt recrutati pentru a testa tehnica intr-un studiu clinic.

Injectarea de cantitati mici de doua substante stimulatoare imunitar direct in tumori solide la soareci poate elimina toate urmele de cancer la animale, inclusiv metastaze la distanta, netratate, potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Stanford School of Medicine.

Abordarea functioneaza pentru multe tipuri diferite de cancere, inclusiv cele care apar spontan, a constatat studiul.

 

Ronald-Levy-si-Idit-Sagiv-Barfi

Ronald Levy (stanga) si Idit Sagiv-Barfi au condus activitatea pe un posibil tratament pentru cancer care implica injectarea a doi agenti de stimulare a imunitatii direct in tumori solide. (Fotograf: Steve Fisch)

Cercetatorii cred ca aplicarea locala a cantitatilor foarte mici de agenti ar putea servi ca o terapie rapida si relativ ieftina de cancer, care este putin probabil sa provoace efectele secundare adverse observate adesea cu stimulare imbunatatita corporala.

“Cand folosim acesti doi agenti impreuna, vedem eliminarea tumorilor pe tot corpul, a spus Ronald Levy , profesor de oncologie. Aceasta abordare ocoleste nevoia de a identifica obiective tumorale specifice imunitatii si nu necesita activarea en-gros a sistemului imunitar sau personalizarea celulelor imunitare ale pacientului.”

Un agent este in prezent deja aprobat pentru utilizare la om; cealalta a fost testata pentru uz uman in mai multe studii clinice independente. Un studiu clinic a fost lansat in ianuarie pentru a testa efectul tratamentului la pacientii cu limfom.

Levy, care detine profesia Robert K. si Helen K. Summy la Scoala de Medicina, este autorul principal al studiului, care a fost publicat pe 31 ianuarie in Science Translational Medicine . Instructor de medicina Idit Sagiv-Barfi , dr., Este autorul principal.

Articol recomandat:  Rasfateaza-ti pielea cu gel serbet de corp

Uimitoare efecte asupra corpului

Levy este un pionier in domeniul imunoterapiei impotriva cancerului, in care cercetatorii incearca sa valorifice sistemul imunitar pentru combaterea cancerului. Cercetarile efectuate in laboratorul sau au condus la dezvoltarea rituximabului, unul dintre primii anticorpi monoclonali aprobati pentru utilizare ca tratament anticancer la om.

Unele abordari pentru imunoterapie se bazeaza pe stimularea sistemului imunitar pe tot corpul. Altii vizeaza punctele de control care se gasesc in mod natural, care limiteaza activitatea anticancera a celulelor imune. Cu toate acestea, altii, cum ar fi terapia cu celule T-T, aprobata recent pentru a trata anumite tipuri de leucemie si limfoame, necesita indepartarea celulelor imune din organism si ingineria genetica pentru a ataca celulele tumorale. Multe dintre aceste abordari au avut succes, dar fiecare are dezavantaje – de la efectele secundare dificil de manevrat la perioadele de pregatire sau de tratament cu costuri mari si indelungate.

“Toate aceste progrese in imunoterapie se schimba in practica medicala, a spus Levy. Abordarea noastra foloseste o aplicare unica a unor cantitati foarte mici de doi agenti pentru a stimula celulele imune numai in interiorul tumorii in sine. La soareci, am vazut efecte uimitoare, de ansamblu asupra corpului, inclusiv eliminarea tumorilor pe tot cuprinsul animalului.”

Cancerul are adesea un tip ciudat de limbaj in ceea ce priveste sistemul imunitar. Celulele imunitar cum ar fi celulele T recunosc proteinele anormale prezente adesea pe celulele canceroase si se infiltreaza pentru a ataca tumora. Cu toate acestea, pe masura ce tumoarea creste, deseori realizeaza modalitati de a suprima activitatea celulelor T.

Articol recomandat:  Ce sunt polipii nazali si cum se trateaza?

Metoda Levy functioneaza pentru a reactiva celulele T specifice cancerului prin injectarea de micrograme de doua substante direct in locul tumorii. (Un microgram este de o milionime dintr-un gram). Una, o scurta intindere de ADN numita oligonucleotida CpG, lucreaza cu alte celule imune din apropiere pentru a amplifica expresia unui receptor activator numit OX40 pe suprafata celulelor T. Celalalt, un anticorp care se leaga de OX40, activeaza celulele T pentru a conduce sarcina impotriva celulelor canceroase. Deoarece cei doi agenti sunt injectati direct in tumoare, numai celulele T care le-au infiltrat sunt activate. De fapt, aceste celule T sunt “prescreate” de catre organism pentru a recunoaste numai proteine ​​specifice cancerului.

Unele dintre aceste celule tumorale specifice, activate, apoi parasesc tumora initiala pentru a gasi si distruge alte tumori identice in organism.

Abordarea a functionat in mod surprinzator de bine la soarecii de laborator cu tumori de limfom de soarece transplantate in doua locuri pe corpul lor. Injectarea unui situs al tumorii cu cei doi agenti a determinat regresia nu numai a tumorii tratate, dar si a celei de-a doua tumori netratate. In acest fel, 87 din 90 de soareci au fost vindecati de cancer. Desi cancerul a reaparut la trei dintre soareci, tumorile au regresat din nou dupa un al doilea tratament. Cercetatorii au vazut rezultate similare la soareci purtand tumori de san, colon si melanom.

Nu cred ca exista o limita a tipului de tumoare pe care am putea-o trata, atata timp cat a fost infiltrate de sistemul imunitar.

Soarecii modificati genetic pentru a dezvolta spontan cancere de san in toate cele 10 tampoane mamare au raspuns, de asemenea, tratamentului. Tratarea primei tumori care a aparut adesea a impiedicat aparitia tumorilor viitoare si a sporit semnificativ durata de viata a animalelor, au constatat cercetatorii.

Articol recomandat:  Prospectul medicamentului PANTOPRAZOL

In cele din urma, Sagiv-Barfi a explorat specificitatea celulelor T prin transplantarea a doua tipuri de tumori in soareci. A transplantat aceleasi celule cancerigene de limfom in doua locatii si a transplantat o linie celulara de cancer de colon intr-o a treia locatie. Tratamentul unuia dintre situsurile limfomului a provocat regresia tumorilor limfomului, dar nu a afectat cresterea celulelor cancerului de colon.

“Aceasta este o abordare foarte tintita”, a spus Levy. “Este afectata numai tumora care impartaseste tintele proteice afisate de site-ul tratat. Suntem ataca obiective specifice, fara a trebui sa identifice exact ce proteine ​​celulele T sunt recunosc.”

Actualul studiu clinic este de asteptat sa recruteze aproximativ 15 pacienti cu limfom de grad scazut. Daca este de succes, Levy considera ca tratamentul ar putea fi util pentru multe tipuri de tumori. El prevede un viitor in care clinicienii injecta cei doi agenti in tumori solide la om inainte de indepartarea chirurgicala a cancerului ca o modalitate de a preveni recurenta din cauza metastazelor neidentificate sau a celulelor canceroase persistente sau chiar pentru a capata dezvoltarea de tumori viitoare care apar datorita mutatiilor genetice ca BRCA1 si 2.

“Nu cred ca exista o limita a tipului de tumoare pe care am putea trata, atata timp cat a fost infiltrate de sistemul imunitar”, a spus Levy.

Lucrarea este un exemplu de concentrare a Medicamentului Stanford asupra sanatatii de precizie , al carei scop este de a anticipa si de a preveni bolile in diagnosticarea sanatoasa si precisa si de a trata bolile bolnavilor bolnavi.

Alte co-autori din studiul Stanford sunt asistentul de cercetare senior si managerul de laborator Debra Czerwinski; profesor de medicina Shoshana Levy , dr. cercetator postdoctoral Israt Alam, dr. student absolvent Aaron Mayer; si profesor de radiologie Sanjiv Gambhir , MD, PhD.