Trateaza-ti onicomicoza (infectia fungica a unghiilor) cu Excilor Stilou!

excilor

Ce este Onicomicoza?

Onicomicoza sau ciuperca unghiei reprezinta infectia micotica care apare atunci cand fungii invadeaza unghiile de la maini sau de la picioare, precum si pielea de sub unghie (patul unghial). Infectia fungica a unghiei este o boala relativ frecventa. Aproape 30% din populatia globului (predominant din statele dezvoltate) au avut o forma sau alta de ciuperca la unghie, cel putin o data in viata. Onicomicoza incepe sa se dezvolte la nivelul unghiei si a patului unghial, aparand dupa contactul direct cu un fung, fiind favorizata, in general, de caldura si umezeala.

Unghiile membrelor inferioare sunt mai des afectate de onicomicoza decat cele de la membrele superioare, iar una dintre explicatii ar fi cresterea mai lenta a primelor, fapt ce duce la dezvoltarea infectiei. Ciuperca unghiei piciorului apare, in special, la persoanele cu unghii incarnate sau la cele care sufera leziuni in urma taierii frecvente sau exagerate a unghiilor. La fel, si afectiunea care duce la desprinderea unghiei de pe patul unghial creste riscul aparitiei onicomicozei.

Cum tratam Onicomicoza?

Este lesne de inteles ca onicomicoza netratata va afecta unghia la nesfarsit. In general, tratamentul ciupercii unghiilor se face cu ajutorul Excilor Stilou Aplicator care se gaseste aici, insa este de notat ca onicomicoza localizata la nivelul piciorului necesita un tratament mai indelungat decat cea de la nivelul unghiilor mainii. Exista tratamente naturiste pentru onicomicoza si tratamente conventionale pentru distrugerea ciupercii unghiilor.

Articol recomandat:  Idei de afaceri: firma de catering

Pentru ciuperca unghiei, medicul poate indica un tratament onicomicoticoral. Acest tratament al onicomicozei este eficient, dar necesita o monitorizare atenta a potentialelor efecte secundare periculoase (in special hepatotoxicitate).

Tratamentul local al onicomicozei, constand in aplicarea de creme, lotiuni, geluri si lacuri, se realizeaza la nivelul unghiei si ariei periunghiale afectate. Eficienta acestui tip de tratament al ciupercii unghiei este relativ scazuta si de aceea este folosita in formele usoare sau moderate ale onicomicozei. In cazurile foarte grave, unghia se indeparteaza total sau partial prin metode chirurgicale sau non-chirurgicale.

Tratamentul naturist al onicomicozei este preferat in cazurile mai putin grave. Ceaiul verde, otetul de mere combinat cu miere sau rostopasca sunt doar cateva dintre ingredientele folosite pentru a scapa de ciuperca de sub unghii. Aceste tratamente au avantajul ca nu sunt toxice pentru organism, insa eficienta lor este scazuta.

Articol recomandat:  Freza de zapada: ajutor de seama al oricarui gospodar

Care sunt factorii de risc ai Onicomicozei?

Ca orice alta afectiune, aparitia onicomicozei este determinata de o serie de factori. De unii putem tine cont si-i putem ocoli, iar pe altii, asa cum este suscebilitatea crescuta de a dezvolta ciuperca sub unghie, nu-i putem infrange decat printr-un tratament adecvat pentru tipul de onicomicozamanifestat. Asadar, urmatoarele situatii duc la aparitia ciupercii unghiei si/sau o intretin:

  • incaltamintea stramta, nepotrivita, incomoda, care tine degetele lipite, intr-un climat cald si umed
  • folosirea incaltamintei umede mai multe zile la rand (un pericol in sezoanele reci sau in cazul celor care prin natrura muncii au picioarele mai mereu ude)
  • dusuri comune, saune si bazine, folosite fara slapi sau incaltaminte care sa protejeze piciorul („ciuperca sportivului” este un tip de infectie fungica unghiala aparuta la sportivi si care se poate lua prin utilizarea dusurilor din salile de sport)
  • traume anterioare ale unghiei
  • varsta inaintata, mai ales in cazul barbatilor
  • folosirea unor obiecte de uz personal, precum, pantofi, sosete, unghiere sau forfecute pentru taierea unghiilor, la comun cu alte persoane, in saloanele de frumusete sau acasa
  • aplicarea de unghii false, manichiura si pedichiura executate in conditii improprii si cu ustensile nesterilizate
  • bolile care influenteaza sistemul imunitar pot favoriza si ele aparitia ciupercii unghiei
Articol recomandat:  Ofera-i pielii cel mai frumos cadou de la Everly. Alege tratamentele cosmetice care ti se potrivesc!

Ce anume indica ca avem Onicomicoza?

Modificari ale aspectului unghiei pot indica faptul ca exista o infectie micotica la nivelul unghiei. Simptomele onicomicozei variaza de la un caz la altul, in functie de tipul infectiei. Cel mai intalnit simptom al ciupercii unghiei este manifestarea unui disconfort local. Pe langa acesta, unghiile devin casante, isi schimba forma, cresc mai groase si cu forme neregulate, se decoloreaza, isi pierd luciul si stralucirea, iar uneori fac puroi si miros urat.

Pe de alta parte, nu orice modificare a culorii sau formei unghiilor echivaleaza cu o ciuperca a unghiei. Sunt si alte boli, asa cum este psoriazis, de exemplu, care pot duce la deformarea unghiilor. De aceea, se impune o diagnosticare corecta si prescrierea unor tratamente pentru onicomicoza potrivite fiecarui caz. Medicul dermatolog este specialistul care va preleva un esantion de sub unghia afectata de ciuperca, pentru ca acolo, aproape de piele, se gaseste focarul fungic.