Scaunul de masa pentru bebelus – confort si siguranta pentru cel mic

scaunele de masa pentru bebelusi

Ne pregatim de diversificare si am cautat scaunul de masa potrivit, care sa fie confortabil, usor de folosit si convenabil ca pret. Pe parcursul cautarilor noastre ne-am documentat care sunt lucrurile importante care trebuie verificate atunci cand cumparam un scaun de masa, ca sa fim siguri ca facem cea mai buna alegere.

1. Confortul oferit este important, pentru ca bebelusul trebuie sa se simta comod in scaun, altfel orele de masa vor fi mai dificile. De asemenea atunci cand bebe nu sta inca bine in fund trebuie sa ii ofere sustinerea necesare.
2. Optiunile de reglare trebuie mereu verificate, pentru ca scaunul trebuie sa fie adaptabil nevoilor in schimbare. Spatarul scaunului trebuie sa se poata da pe spate, preferabil in trei pozitii diferite. Tava trebuie sa poata fi reglata mai aproape sau mai departe de bebelus, iar inaltimea scaunului reglabila ne este de folos atunci cand bebe va sta langa noi la masa si va vrea sa vada tot ce facem.
3. Siguranta scaunului este una dintre cele mai importante si cuprinde doua elemente: stabilitatea atuni cand bebelusul se va misca in scaun si centurile de siguranta, care trebuie sa asigure o prindere sigura si comoda.
4. Usurinta cu care curatam scaunul este un alt element de luat in seama. Husa de pe scaun trebuie sa fie dintr-un material usor de curatat, pentru ca se va murdari des. Tava trebuie sa fie detasabila pentru ca sa poata fi spalata bine dupa fiecare masa.
5. Modul de stocare al scaunului poate fi important, daca in bucatarie nu avem spatiu suficient ca sa il tinem mereu acolo. Scaunele sunt pliabile si pot ocupa dimensiuni mici atunci cand se strang. Felul cum se pliaza si spatiul ocupat sunt alte doua lucruri de verificat inainte de cumpararea scaunului.

Articol recomandat:  Ai primit invitatia de botez: ce faci mai departe?

Pretul trebuie verificat cu atentie, din doua motive: unele scaune sunt scumpe doar pentru ca sunt de la o firma renumita, fara a aduce beneficii suplimentare si preturile pot fi diferite la acelasi scaun in magazine diferite, cel mai bine verificati in mai multe locuri.
Noi am fost norocosi pentru ca o prietena ne ofera scaunul de masa de bebelusi pe care l-a folosit ea, dar tot mai ne trebuia unul pentru la bunici si pentru atunci cand mergem in vizite cu bebe si trebuie sa stam la masa. Am vrut sa fie o combinatie buna intre pret si optiunile oferite.
Am ales un scaun astazi dupa mai multe cautari. L-am luat de la Bebe Tei si a costa 286 lei. Modelul se numeste Siesta Butterfly Blue de la Lorelli, un scaun reglabil care era disponibil in mai multe culori.
Ca exemplu de cum difera preturile am verificat acum pretul aceluiasi scaun pe mai multe site-uri si iata ce am gasit: pe emag.ro costa 292 lei (redus de la 343 lei), pe bebelas.ro costa tot 292 lei (redus de la 343 lei), pe bebejucarii.ro costa 337 lei, pe bebelusultau.ro costa 343 lei. Unele diferente sunt mici, dar la scaune de masa mai scumpe suma creste si parca ar fi mai bine sa ne informam decat sa cheltuim mult fara motiv.
Am vazut prin magazine scaune de masa foarte scumpe, care aratau mai elegant, dar care sunt total nepractice, greu de spalat si unele mi s-au parut chiar incomode. De multe ori pretul mai mare nu poate garanta o calitate mai mare, deci merita sa verificam daca plusul de bani platit pe un anumit scaun ne aduce beneficii suplimentare sau este doar o diferenta data de un brand renumit.
Noi suntem multumiti de alegerea facuta, sa vedem cum vor decurge mesele noastre diversificate.

Articol recomandat:  Premergatoare la preturi speciale doar la Babyneeds

Sursa

http://ralucaloteanu.ro/2014/04/07/cum-alegem-scaunul-de-masa-pentru/