Scaunele auto pentru copii au devenit obligatorii in noul Cod Rutier

Conform noului Cod Rutier, daca doriti ca cel mic sa calatoreasca cu masina, acesta terbuie sa fie pozitionat intr-un scau auto pentru copii pana la varsta de 12 ani sau pana ajunge la o inaltime de cel putin 135 cm si cei care nu se vor conforma vor fi sanctionati contraventional.

Alegeti un scaun auto confortabil ca experienta celui mic cu masina sa fie una placuta

scaun auto copii

Confortul este foarte important cand alegeti un scaun auto pentru copii mai ales cand calatoriti pe distante mari si daca cel mic va avea o experienta neplacuta acesta nu va fi chiar o companie placuta in calatoria dumneavoastra. Si cum alegerea unui scaun auto poate sa fie dificila mai ales datorita schimbarile Codului Rutier, trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi pentru ca alegerea facuta sa fie cea potrivita.

  • Scaunul auto trebuie sa se incadreze in categoria greutate si varsta pentru ca daca acestea nu se potrivesc, ii pot afecta coloana celui mic si in caz de accident acestea nu mai sunt la fel de eficiente. Daca cel mic are intre 0 si 1 an, atunci cel mai indicat este o scoica pentru masina.
  • Centura de siguranta este foarte importanta. Astfel cele mai recomandate sunt scaunele auto care au centura cu 5 puncte de prindere, si mai trebuie sa fiti atenti ca aceasta sa nu fie usor de desfacut de catre copil.
  • Alegeti scaunele auto care sunt create din materiale sigure si non-toxice pentru copil si care sunt foarte confortabile.
Articol recomandat:  Un balansoar pentru bebelusi ce ofera parintilor momente de relaxare

Scaunele auto pentru copii trebuie sa fie foarte usor de instalat

Instalarea scunului auto pentru cel mic nu trebuie sa fie o problema pentru parinte si de aceea cel mai recomandat este sa alegeti un scaun auto pentru copii care este foarte usor de instalat si cel mai recomandat magazin de unde puteti sa va comandati telefonic sau un online un scaun auto este magazinul Bebenan. Aici veti gasi o gama variata de produse la preturi foarte accesibile pentru orice cumparator  si beneficiati si de transport rapid oriunde in tara si daca valoarea comenzii depaseste 400 de lei, atunci livrarea este gratuita.

Articol recomandat:  Corturi de copii marca Ilbambino.ro – ore intregi de joaca pentru prichindei