Poti avea o lume mai frumoasa daca practici colectarea selectiva a deseurilor

colectare deseuri selectivIti doresti sa mergi pe strada si sa te gandesti ca orasul in care traiesti este atat de curat, incat pare desprins dintr-o alta lume? E greu sa vorbesti despre curatenie, mai ales, in ceea ce priveste Bucurestiul, unde teancurile de gunoaie cresc pe zi ce trece si nu par sa se opreasca. Cauti vinovati? Nu te uita prea departe, pentru ca daca tu nu practici colectarea selectiva a deseurilor te numeri printre cetatenii care nu isi fac datoria, asa cum ar trebui. In anul 2014 a intrat in vigoarea legea care oblige oamenii sa desfasoare corespunzator acest proces, din cauza ca deseurile iau amploare in fiecare secunda.

Articol recomandat:  Iata 5 modalitati de a imbunatati performanta angajatilor, in orice companie!

Colectarea selectiva deseurilor: diferenta dintre un mediu curat si unul poluat

Iti doresti sa colectezi deseurile in mod selectiv, dar crezi ca esti doar o voce din multime? Esti mai mult decat atat, pentru ca schimbarea incepe cu tine. Ofera-le celor din jur un exemplu demn de urmat, chit ca sunt membrii ai familiei, vecini sau straini. Iti doresti sa iti imbunatatesti calitatea vietii tale si a aspectului mediului inconjurator? Atunci, participa la acest proces de colectare selectiva a reziduurilor, care este foarte simplu:

colectare selectiva

  • Primul pas spre o colectare eficienta consta in precolectare, care presupune aruncarea deseurilor in pubelele amplasate pe strazi si care sunt marcate in functie de reziduurile pe care le contin: plastic, sticla, hartie, metal. De aceasta prima parte se ocupa cetatenii responsabili, cei cu simt civic dezvoltat, urmand ca urmatorul pas sa fie facut cu ajutorul firmelor specializate in colectarea selectiva a deseurilor.
  • Apoi, intervine una dintre firmele care se ocupa eficient de acest proces si colecteaza deseurile in autospeciale, cu ajutorul carora ele vor fi transportate catre centrele speciale, unde vor fi prelucrate.
  • Etapa de colectare selectiva a deseurilor se incheie prin tratarea, eliminarea sau reciclarea lor.
Articol recomandat:  5 lucruri de care barbatii se tem, dar pe care femeile nici nu le vad

Fii schimbarea pe care o vrei in lume! Colecteaza selectiv deseurile!

colectarea-selectiva

Dupa cum a vazut mai sus, acest proces de precolectare si de colectare selectiva nu este deloc complicat, ci este chiar foarte simplu. Este momentul oportun sa te implici in aceasta activitate si sa incetezi sa crezi ca nu vei face nicio diferenta. Nu toate deseurile sunt biodegradabile, unele au nevoie de sute, chiar mii de ani sa fie acceptate de mediul inconjurator. Ecosistemul are nevoie de ajutorul tau, al tuturor.

Articol recomandat:  Citate despre oameni

Daca iti doresti sa traiesti intr-un oras curat si daca iti doresti sa duci o viata sanatoasa, implica-te in colectarea selectiva a deseurilor!