Placutele si sistemul de franare! Ce trebuie sa stii daca ai un Opel Astra G?

Placutele de frana sunt piesele auto care sufera cel mai mult din cauza soselelor din Romania. Lipsa autostrazilor care sa fluidize traficul, prezenta drumurilor cu mii de gropi pe care nu ai cum sa le ocolesti, toate acestea duc la exploatarea masinii astfel incat sistemul de franare va solicita investitii periodice. Nu multi dintre soferi stiu faptul ca la fiecare schimbare, placutele de frana trebuie sa fie originale, intrucat doar ele sunt cele care sunt ofera cele mai multe avantaje!

Cum poti proteja placutele din fata ale Opelului Astra G?

Chiar daca conditiile in care se desfasoara traficul din Romania sunt nefavorabile si chiar daca nu dispunem de autostrazi care sa fluidizeze calatoriile cu masina, exista cateva modalitati prin care poti proteja sistemul de frana si implicit, poti preveni uzarea rapida a placutelor de frana:

  • Nu trebuie sa conduci agresiv, astfel vei preintampina utilizarea frecventa a frenelor!
  • Atunci cand vrei sa stationezi, incearca sa reduci viteza din timp pentru ca franarea sa fie lina!
Articol recomandat:  Dacia lanseaza NOUL MODEL de Duster!

Cu toate acestea, atunci cand placutele de frana sunt mult prea uzate, nu ezita sa le inlocuiesti, deoarece siguranta ta in trafic este cel mai important deziderat! Pentru orice Opel Astra G ideale sunt  placutele de frana originale, ele fiind piesele auto care te vor proteja financiar de potentialele investii!

Articol recomandat:  Cauti cele mai bune baterii pentru masina ta Ford?

Prin ce metode poti afla daca placutele de frana au nevoie de inlocuire?

Orice mecanic va confirma aceasta afirmatie – Niciodata uzura placutelor de frana nu trebuie sa ajunga la 3mm! Daca nu ai posibilitatea de a masura gradul de uzura al acestora, atunci ai la dispozitie cateva metode rudimentare pe care le poti folosi cu incredere!

  • Placutele de frana ale unui Opel Astra G pot fi uzate atunci cand:
  • Masina produce zgomete deranjante la franare
  • Daca automobilul este destul de performant, atunci un martor se va aprinde in bord
  • Sistemul de franare nu mai este la fel de eficient ( pedala este moale)!
  • Volanul vibraza la franare
Articol recomandat:  Aventura te fascineaza? Pleaca pe doua roti intr-un tur european de motociclete, doar cu Orange Riders!

Daca toate aceste situatii sunt prezente ori de cate ori va deplasati cu masina, atunci trebuie sa gasiti un magazin specializat in comercializarea placutelor de frana originale pentru Opel Astra G! Pentru mai multe informatii despre sistemul de franare si situatiile in care acesta poate provoca defectiuni, citeste si acest articol!