NU te muta in casa noua pana nu citesti aceste sfaturi!

Dupa lunga si obositoarea cautare de apartamente urmeaza un proces la fel de complex si extenunat – mutarea in noua locuinta. Amenajarea si decorarea nu sunt nicidecum cele mai dificile etape, ci impachetarea si transferul lucrurilor dintr-o casa in alta reprezinta ceea ceea multi declara a fi activitatea care atinge cel mai inalt nivel de stres.  Tu cum te descurci?

Acum poate fi mai usor ca oricand sa iti faci un plan de mutare, avand la dispozitie si metode de impachetata si transport mult mai practice ca oricand. Trebuie doar sa stii de unde sa incepi si cum sa iti organizezi eficient timpul, pentru a duce la bun sfarsit mutarea intr-un apartament pe gustul tau si potrivit nevoilor pe care le ai.  Daca procesul ca atare poate fi obositor, mutarea intr-o noua locuinta este, de fapt, o bucurie si un moment fericit pentru oricine. Profita de aceasta perioada si bucura-te de noutatea locului, de schimbarile pe care le poti face si de provocarile prin care treci.

tineri-care-se-muta-in-noua-locuinta

Afla din acest articol 7 modalitati prin care sa transformi mutatul intr-o adevarata placere:

  • Un rezultat garantat in facilitarea procesului iti garanteaza planul de mutare pe care ti-l poti crea in detaliu, pentru fiecare zi. Fie ca te muti in chirie sau ai ales un apartament  crearea unei liste prin care sa iti organizezi timpul si activitatile te poate scuti de agitatie si surprize neplacute. Desigur, oboseala va interveni la un moment dat, insa stiind ca ai un plan de respectat, va fi mai usor sa treci peste aceasta perioada aglomerata, bucurandu-te de noua ta locuinta.
Articol recomandat:  Pompe submersibile – eficienta maxima cu ajutorul magazinului online Vexio.ro

  • Inainte de a impacheta, este momentul potrivit sa hotarasti ce lucruri pastrezi si ce merita innoit. Este mult mai eficient sa scapi de obiectele vechi sau de cele nefolositoare inainte de a le duce la noua casa, eliberand, astfel, mult spatiu si eficientizand intregul proces.

  • Hotaraste daca apelezi la o companie specializata pentru a transporta mobila, hainele si toata aparatura pe care o ai sau te vei baza doar pe masina proprie sau a prietenilor. Daca bugetul iti permite, descopera lejeritatea cu care te poti muta imediat intr-o casa noua, apeland la o companie cu experienta in acest domeniu. Nu va trebui nici sa incarci, nici sa descarci singur toate greutatile, ci doar sa le distribui si aranjezi asa cum iti doresti in noul apartament.
Articol recomandat:  Cum montam scurgerea de la baie, cada si chiuveta, simplu si rapid?

  • Inainte de a pleca, dar si de a ajunge in locul pe care urmeaza sa il numesti acasa, este recomandat sa faci curatenie. Este indicat sa cureti si sa igienizezi fiecare incapere si coltisor. Rezerva-ti timp si pentru aceasta activitate, incluzand-o in planul indicat la primul punct. Insa, daca nu ai timpul necesar, atunci poti apela la serviciile unei firme de curatenie care sa te ajute sa iti indeplinesti obiectivul.

cuplu mutat la apartament

  • Asigura-te ca toate echipamentele de care ai nevoie imediat functioneaza, la fel si sistemele de alimentare cu apa, gaz si electricitate din noua casa. Acestea sunt necesare inca din primele zile, in special daca vrei sa reorganizezi, sa cureti si sa decorezi spatiile. Aceste recomandari sunt valabile, in special, pentru apartamentele vechi, deja locuite. In egala masura, igienizeaza aparatul de aer conditionat si verifica daca functioneaza la capacitate maxima.
Articol recomandat:  Iti doresti sa controlezi sistemul de alarma de pe o aplicatie de mobil? Iata ce poti face

  • Odata ce ai intrat in posesia noii locuinte, schimba yala usii de la intrare. Elimini, in acest mod, riscul ca oricine a detinut vreodata cheia acelui apartemant, sa patrunda din nou aici, indiferent ca este vorba de fostii proprietari, apropiati ai acestora sau chiar agentul care a intermediat cumpararea. Acesta reprezinta unul dintre cei mai importanti pasi pe care trebuie sa ii faci la mutarea in orice apartament.

  • Nu in ultimul rand, fa-ti un mic bagaj, in care sa incluzi tot ce este util pentru prima noapte de locuit in noua ta casa. Fara sa despachetezi si sa creezi dezordine, iar mai tarziu, dezorganizare a procesului de amenajare, pune in bagaj tot ce te-ar putea ajuta sa treci mai usor peste prima zi intr-un loc nou, de la periuta de dinti la haine pentru munca de a doua zi.

Mutatul nu a fost placerea nimanui pana acum, insa nu trebuie sa devina o povara. Descopera micile secrete ale unui proces simplu si rezerva-ti mai mult timp pentru a te bucura de noua casa.