Idei pentru depozitarea hainelor + Avantajele si Dezavantajele unui dressing

Idei pentru depozitarea hainelor + Avantajele si Dezavantajele unui dressing

In situatia in care nu sunteti adeptii unui stil tip capsula, un dressing in locuinta se poate dovedi destul de folositor. Indiferent daca este vorba de un dressing la intrare sau de o camera transformata special cu acest scop, dressing-ul devine un must-have pentru orice apartament, mai ales daca nu dispuneti de spatii multe de depozitare.

In continuare vom prezenta care sunt avantajele si care sunt dezavantejele unui dressing, dar si de ce sa alegi mobila pentru dressing si nu un cuier pentru hol.

Avantajele unui dressing

Atunci cand amintim de avantajele pe care le poate aduce un dressing, mai ales daca este vorba de unul pozitionat fix la intrarea in locuinta, trebuie sa mentionam in primul rand aspectul igienic al acestuia. Pentru ca hainele purtate afara sunt imediat depozitate intr-un spatiu inchis, praful si toate noxele din exterior nu vor fi transferate in tot apartamentul.

De asemenea, pentru ca sunt depozitate intr-un dulap si nu in exterior, intr-un cuier, hainele care sunt mai putin purtate nu se vor prafui, ceea ce adauga un plus de igiena obiectelor de imbracaminte.

Detinerea unui dressing se poate dovedi eficienta si comoda, mai ales pentru ca toate hainele vor fi la un loc. Astfel, apartamentul va avea un aspect mai ordonat, iar proprietarii vor avea o mai buna vizibilitatea asupra pieselor vestimentare pe care le detin. Nu de putine ori am fost pusi in situatia in care nu mai gaseam cu ce sa ne imbracam, pentru ca hainele erau depozitate haotic in mai multe locuri din apartament.

Care este dezavantajul unui dressing

Principalul dezavantaj atunci cand vorbim despre dressing-ul din casa este necesitatea alocarii unui spatiu destul de mare pentru a putea deservi nevoilor proprietarilor. Indiferent ca este vorba de un dressing la intrare sau de unul organizat intr-o camera separata, cert este faptul ca proprietarii trebuie sa dispuna de un spatiu bine definit si incapator.

Este important sa avem un dressing destul de mare pentru a nu inghesui niciodata hainele in sifonier. Un spatiu prea mic nu ofera loc destul hainelor pentru a fi ordonate si aerisite. In plus, in cazul in care exista obiecte vestimentare din materiale sensibile sau cu paiete, acestea se pot atinge unele de altele si astfel se pot deteriora.

Un al treilea dezavantaj este costul mare pentru organizarea unui dressing. Fie ca il faci pe comanda sau aloci o intreaga camera in acest scop, cert este ca proiectul se poate dovedi destul de costisitor.

Cum trebuie sa arate un dressing ideal?

Articol recomandat:  Sistemul de incalzire prin pardoseala, o solutie de incalzire ingenioasa

In situatia in care decideti ca este nevoie de un dressing in locuinta dumneavoastra, trebuie sa tineti cont de o serie de factori pentru a putea dispune de un spatiu util in organizarea hainelor.

In primul rand, trebuie sa identificati locul cel mai potrivit pentru amplasarea dressingului, in asa fel incat sa ramana destul spatiu in apartament. De asemenea, daca doriti sa organizati un dressing la comun, trebuie sa tineti cont de numarul de persoane care vor imparti spatiul nou creat. Nu in ultimul rand, un dressing potrivit trebuie sa fie si incapator, de aceea este de evitat ca acesta sa fie lung si ingust.

Mai este util un cuier pentru hol?

Articol recomandat:  Ai nevoie de un detergent puternic degresant pentru masina de spalat vase? Iata ce poti folosi astazi!

Amenajarea unui dressing nu trebuie sa elimine din start achizitionarea unui cuier pentru hol, bineinteles, daca spatiul permite. Un cuier se poate dovedi util in momentul in care avem musafiri, pentru ca, prin depozitarea hainelor acestora pe cuier, se face diferenta intre obiectele de imbracaminte ale proprietarilor si cele ale musafirilor.

De asemenea, in situatia in care nu exista loc suficient pentru amenajarea unui dressing, sau daca acesta este mai mic, un cuier ajuta la depozitarea hainelor de zi sau a celor de sezon, purtate de mai multe ori, pana cand acestea vor fi mutate in dulapuri.

 

Articol recomandat:  Vrei un sistem de incalzire cu randament mare, pe combustibil solid? Alege centralele termice Arca!

Sursa foto: Shutterstock.com