Iata 3 lucruri mai putin obisnuite pe care oamenii le colectioneaza!

Obiceiul de a colectiona diverse lucruri este foarte vechi, iar persoanele care au un astfel de hobby au personalitati si varste diferite, insa pasiunea e aceeasi!

Cel mai probabil, si tu ai strans, la un moment dat, obiecte dintr-o anumita categorie si ai facut eforturi pentru a le obtine pe cele mai rare sau deosebite. Colectiile oamenilor sunt diverse, de la tablouri si obiecte de arta, pana la articole de imbracaminte sau accesorii. Poate incepe ca o simpla placere de a detine ceva ce admiri, pana cand pasiunea preia controlul si face ca dorinta de a avea in posesie cat mai multe sa fie foarte puternica. Stiai, insa, ca exista colectionari de produse de tutungerie? Si mai curios este faptul ca multi dintre acestia nu consuma tutun in mod regulat, sau chiar deloc!

Articol recomandat:  19 februarie: Incalzirea in pardoseala cu cabluri electrice

Descopera cele mai inedite lucruri care fac obiectul unei colectii

  1. Pipe

pipePipa reprezinta o modalitate de a fuma tutunul, care exista inca din cele mai vechi timpuri. Initial, oamenii confectionau pipe din oase, scoici sau alte materiale asemanatoare, dar si din piatra sau lemn. De-a lungul timpului, au aparut producatori ce si-au facut un renume in fabricarea pipelor de calitate, pe care le gasesti accesand http://www.tobaccospirits.ro/category/281/pipe.html, care au devenit, mai apoi, obiecte foarte populare printre colectionari. Cei mai norocosi se pot lauda cu astfel de accesorii autentice, care au zeci sau sute de ani! Pretul acestora variaza in functie de brand, material si vechime, iar o astfel de colectie se poate dovedi a fi foarte valoroasa!

  1. Tabachere

tabachereSi acestea au o vechime destul de insemnata si au aparut ca accesorii practice pentru stocarea tigarilor rulate sau a trabucurilor. In prezent, exista chiar si modele de lux, despre care poti sa vezi detalii online, confectionate din materiale pretioase sau cu un design inedit! Si tabacherele sunt foarte populare printre colectionarii de produse de tutungerie, iar fumatorii aleg sa le utilizeze in functie de look-ul pentru o anumita ocazie sau in functie de evenimentul la care participa. Asadar, daca cunosti vreo persoana careia ii place sa detina astfel de accesorii, o tabachera de lux poate fi cadoul ideal!

  1. Trabucuri

trabucuriProbabil ca te gandesti ca trabucurile sunt menite pentru a fi consumate, insa adevaratii pasionati prefera sa isi achizitioneze mai multe astfel de produse, atat pentru a se bucura de aroma unica, cat si pentru a le colectiona. Exista o varietate imensa de trabucuri pe piata si pot fi clasificate in functie de locul de provenienta, de foile de tutun folosite si de modul in care sunt rulate. Cunoscatorii observa imediat diferenta intre acestea si dezvolta anumite preferinte, in timp. Cei care colectioneaza trabucuri detin, de obicei, si accesoriile necesare pentru consumul lor, precum cuttere, chibrituri sau scrumiere speciale si stiu cum sa le pastreze pentru a nu isi pierde din aroma. Conditiile de depozitare sunt speciale si trebuie respectate pentru ca produsele sa ramana in cea mai buna stare.

Articol recomandat:  Laptopul cu rezoltutie ultra hd 4k – cea mai intensa experienta vizuala!

Care este pasiunea ta si care sunt lucrurile pe care iti place sa le colectionezi?

Articol recomandat:  10 februarie: Cum se mulg vacile