Harley Davidson isi lanseaza prima motocicleta electrica

Harley Davidson, unul dintre cei mai importanti producatori din industria moto se pregateste sa lanseze un model electric pentru prima oara.

Tot mai multe branduri importante care au fost asociate cu motoare puternice pe benzina incep sa cocheteze cu creatii electrice. Cei de la Ferrari au fost primii care au afirmat ca in urmatorii ani vor aduce pe piata un concurent serios pentru Tesla. Acum a sosit momentul care Harley Davidson sa faca ceva similar.

Fanii Harley Davidson sunt foarte pasionati de motocicletele lor zgomotoase, dar in curand se vor putea orienta catre o varianta mai ecologica a producatorului american. Anuntul legat de o motocicleta electrica vine la patru ani dupa ce LiveWire, un prototip foarte atragator al companiei a facut valuri in Avengers. E greu de spus la aceasta ora care vor fi similaritatile dintre modelul comercial si varianta din filmul Marvel, dar nu e gresit sa ne asteptam la o creatie futurista.

Articol recomandat:  Kit-urile de ambreiaje - RevizieShop.ro dispune de o gama generoasa

Presedintele si CEO-ul Harley Davidson a detaliat planurile pentru un bolid electric in cadrul anuntului legat de rezultatele financiare pe ultimul trimestru. ”Ne-ati mai auzit vorbind de Proiectul LiveWire.” Pentru prima oara, Matt Levatich nu s-a ferit sa asocieze un termen precis de livrare pentru o motocicleta electrica. Din cate se pare, va fi vorba de 18 luni. Ca urmare, pana la mijlocul lui 2019, daca nu mai devreme, doritorii vor putea pune mana pe un Harley Davidson electric, la cea mai apropiata reprezentanta.

Articol recomandat:  Baterie pentru Daewoo de la Neobat.ro, daca locuiesti in Bucuresti, iti e livrata intr-o ora

Momentan, nu se stie numele sub care va fi comercializata viitoarea motocicleta, dar avand in vedere istoricul companiei, s-ar putea sa ramanem cu gura cascata. Daca vor exista similaritati cu prototipul LiveWire, creata electrica ar trebui sa aiba o autonomie de 80 de kilometri si sa accelereze de la 0 la 100Kmph in doar patru secunde. Ramane sa vedem daca specificatiile vor fi imbunatatite pana la lansarea efectiva.

Articol recomandat:  10 trucuri pentru a PRELUNGI viata bateriei auto

Pe termen lung, Harley Davidson si-a propus sa devina lider in piata motocicletelor electrice, cu investitii anuale intre 25 si 50 de milioane de dolari in tehnologii menite sa faciliteze tranzitia catre noua piata.

Sursa https://playtech.ro/2018/harley-davidson-lanseaza-motocicleta-electrica/