Doua medalii de bronz la tenis de masa pentru echipele Romaniei!

Echipele Romaniei de juniori au urcat pe treapta a treia a podiumului la Campionatele Mondiale, care se desfasoara in aceste zile in Italia.

Romania continua sa demonstreze ca e una dintre tarile care conteaza in tenisul de masa la nivel mondial. Marti, echipele de juniori ale Romaniei au cucerit medaliile de bronz. Daca pentru fete exista un precedent, cinci distinctii cucerite de-a lungul anilor, pentru baieti este o premiera in cei 14 ani de desfasurare a competitiei.

Articol recomandat:  Cum te ajuta saritul corzii

Parcursul pana pe podiumul mondial a fost unul incarcat de provocari.

  • Echipa feminina, in componenta Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Tania Plaian si Elena Zaharia, a trecut in grupe de Taipei cu 3-1 si de Cehia cu 3-2, iar in sferturi de Germania cu 3-1, apoi in semifinale s-a inclinat in fata Chinei cu 0-3.
  • Dragos Florin Oprea, Cristian Pletea, Rares Sipos si Florin Spelbus au trecut in grupe de Coreea de Sud cu cu 3-2, apoi de Suedia cu acelasi scor, iar in sferturi de SUA tot cu 3-2. Rares Șipos a fost cel care a adus punctul victoriei in meciul din sferturi de finala. “Nu eram foarte increzator inainte de ultimul meci, la 2-2 nici nu mai conteaza cu cine joci, important este mentalul”, a spus romanul pentru site-ul ittf.com. In semifinale, Romania a pierdut in fata Chinei cu 0-3.
Articol recomandat:  Boiliesurile de la Carping.ro sunt delicioase pentru crapi

Campionatele Mondiale continua in Italia cu probele de simplu si de dublu.

14 medalii mondiale are Romania in palmares la Campionatele Mondiale de juniori, dintre care sase medalii in proba feminina pe echipe (una de argint si cinci de bronz), cinci la dublu feminin (una de aur si patru de bronz), una la simplu feminin (un bronz), una la dublu mixt (un bronz) si una in proba masculina pe echipe (bronz)

Articol recomandat:  Pleaca Alibec de la FCSB? Iata ultimele NOUTATI!

Sursa:http://www.gsp.ro/sporturi/altele/dublu-bronz-la-mondiale-pentru-echipele-romaniei-la-tenis-de-masa-526905.html