Care sunt cele 10 obiecte pe care orice femeie trebuie sa le aiba in geanta

Dacă a fi pregătit pentru orice este mantra ta, atunci știi că geanta este vehiculul prin care îți trăiești viața – mult mai mult decât doar un loc pentru a ține banii și cheile. Indiferent dacă crezi că trebuie să cari în poșetă jumătate din casă sau dorești să o păstrezi aproape goală și ușoară, există zece lucruri esențiale pe care toate femeile trebuie să le aibă în geanta lor în orice moment.

Să aruncăm o privire la aceste criterii obligatorii, astfel încât să fii gata pentru orice viața aruncă în drumul tău.

1. Ruj
Orice femeie știe, un strop de ruj te poate ridica chiar și din cel mai rău spleen, iar dacă ai marca și culoarea ta preferată la îndemână, orice se poate îndrepta. Sau măcar ai acest sentiment. În plus, dacă nu ai timp de machiaj, dimineața, puțin ruj va pune culoare pe fața ta și te va face mai plină de farmec.

2. Mărunțiș
Accentul aici este pe bani, nu pe cartele de plastic. Toate mamele își învață fiicele că, undeva, într-un buzunăraș al gentuței, trebuie să existe un bănuț de rezervă. Bancnote, dar și monedă, nu se știe când e nevoie de mărunțiș. Câțiva zeci de lei, din care o parte în monedă, te vor salva din multe situații neprevăzute.

Articol recomandat:  30 de lucruri de care sa iti amintesti in momentul in care viata pare nedreapta

3. Tampoane 
Femeile știu bine: Mama Natură te poate lua prin surprindere, oricât de bine te ții tu de calendar. Câteva tampoane (indiferent care e „modelul” preferat), puse într-un loc discret, te vor salva exact în momentul în care vei simți că ai o mare nevoie de protecție.

4. Șervețele umede
De fapt, ar trebui spus: șervețele umede pentru copii. Trebuie să le ai în geantă fie că ești sau nu mămică. De ce din acelea pentru copii? Pentru că sigur sunt non-alergenice. Și nu e obligatoriu să fie nevoie să le folosești pentru tine, ci pentru o altă persoană aflată lângă tine, despre care nu știi ce alergii are. Oricum, sunt bune să te ștergi pe față, pe mâini ori… să-ți cureți discret pantofii.

5. Aspirină sau paracetamol 
De câte ori nu ți s-a întâmplat ca, fiind plecată de acasă, să te cuprindă o durere de cap? Și de câte ori nu te-ai gândit că ai fi scăpat repede de ea, cu un simplu hap? O aspirină sau un paracetamol în geantă te pot scoate din ghearele durerii… sau poți ajuta pe altcineva aflat în nevoie.

Articol recomandat:  10 cuvinte "magice" pe care trebuie sa le folosesti daca vrei ca relatia ta sa aiba un viitor

6. Un stilou
Deși poate părea ceva neînsemnat și de bun simț să fie la îndemână, atunci când se confruntă cu perspectiva de a găsi un stilou, un pix sau un creion, multe femei sapă și sapă prin gențile lor masive și scot, în cele din urmă, un… substitut al obiectului căutat: dermatograful. Nu-i rău nici ăsta, dar abia dacă îți ajunge să notezi un număr de telefon cu el

7. Informații de contact în caz de urgență
Pare de bun simț să existe în geantă un carton pe care să ai notate datele tale de identificare și ale unei persoane care poate fi căutată, în cazul în care sunteți victima unui accident ori ați făcut un infarct sau apoplexie pe stradă și nu puteți comunica pe moment. Cu toate că e cât se poate de firească existența unei astfel de hârtii cu informații, cei mai mulți dintre noi neglijăm acest aspect.

8. Un spray cu piper sau nucșoară
Nu te îndemnăm să pui în geantă un spray paralizant sau o armă albă, dar un mic instrument, neletal, de apărare în caz de nevoie, ar fi ideal… pentru situații pe care nu-ți dorim să le parcurgi. Dar, știi cum se zice, mai bine să prisosească decât să lipsească.

Articol recomandat:  Uleiurile presate la rece, o alegere sanatoasa in stilul de viata

9. O soluție antibacteriană pentru mâini
E mai mult decât necesară, pentru sănătatea ta. Gândește-te, ești la magazin și iei în mână un coș, care a trecut prin alte zeci de mâini. Sau te ții de bară, într-un mijloc de transport. Sau plătești cu bani, plini și ei de microbi. Intri în contact cu oameni și obiecte, dar și cu germeni care pot provoca zeci de boli. O soluție antibacteriană, pe care o folosești din când în când pentru a-ți curăța mâinile, va ține boala departe de tine.

10. Brichetă sau chibrituri 
Te gândești că dacă nu fumezi, nu ai nevoie de brichetă. Nici de chibrituri. Dar te poți confrunta cu fel de fel de situații în care vei avea nevoie de lumină sau de foc. E bine, deci, să fii mereu pregătită!

Toate pe care le-am enumerat mai sus, nu cântăresc decât câteva sute de grame. Nici măcar o jumătate de kilogram! Dar te pot salva din situații dificile, sau jenante, sau chiar de viață și moarte. Cât e să le arunci în geantă și să le lași acolo, până când se vor dovedi utile!?

Sursa: http://www.antenasatelor.ro/vrem-sa-stii/vss3/mozaic/26321-lucruri-pe-care-o-femeie-trebuie-sa-le-aiba-in-geanta.html